3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA İSTANBUL'DA ÖZEL BİR PROGRAM DÜZENLENDİ  
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA İSTANBUL'DA ÖZEL BİR PROGRAM DÜZENLENDİ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA İSTANBUL'DA ÖZEL BİR PROGRAM DÜZENLENDİ

Millî Eğitim Bakanlığınca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle İstanbul'da özel bir etkinlik gerçekleştirildi.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen programa Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Cemal Özdemir, İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, il ve ilçe yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Etkinlik, özel öğrencilerin birbirinden renkli etkinliklerine sahne olurken Bakan Özer'in özel daveti üzerine İstanbul'a gelen Diyarbakır Özel Sesler Korosu da programda sahne aldı.

 

Programda konuşan Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, "Bizim de bugün ecdadımızdan örnek alarak söyleyeceğimiz sözler var. Bizim kendi kültürümüze baktığımız zaman önce insana bakışı görmek lazım. Bizim kültürümüz insana bakarken engelli ya da engelsiz diye ayırmaz. Hiçbir ayrım yapıp ötekileştirmeden bütün insanları eşrefimahlûkat (yaratılmışların en şereflisi) olarak kabul eder." dedi.

 

Kültürümüzde engelli bireylere hassasiyetle yaklaşıldığını söyleyen Sezgin, "Onlar Allah'ın emanetidir. Nereye giderlerse başköşeye oturturlar. Anadolu insanın böyle bir şefkati ve merhameti vardır." şeklinde konuştu.

 

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Cemal Özdemir de konuşmasında engelli bireylerin, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal yaşam alanlarında yürütülen çalışmalarla hayatın her alanında eşit, erişilebilir bir şekilde var olmasının amaçlandığını belirtti. Özdemir, Birleşmiş Milletler'in bu amaç doğrultusunda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumun engellilere ilişkin farkındalığını arttırmak için 3 Aralık'ı 'Dünya Engelliler Günü' olarak ilan ettiğini ifade ederek "Milli Eğitim Bakanlığı olarak özel eğitim ihtiyacı olan bireylere sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi çerçevesinde, bu bireylerin sosyal gelişimlerini destekleyip toplumsal yaşama uyumların, üst öğrenime veya meslek alanlarına hazırlayıp üretken bireyler olabilmelerini sağlamak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.