ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNDE TELAFİ EĞİTİMİ  
ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNDE TELAFİ EĞİTİMİ

ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNDE TELAFİ EĞİTİMİ

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Telafide Ben de Varım" programına destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı müze eğitimlerinden atölyelere, söyleşilerden film saatlerine öğrencilerle birlikte olmaya devam ediyor. "Telafide Ben de Varım" etkinlikleri kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ndeki geziye katılan öğrencilere Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da eşlik etti.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, telafi eğitimi programı kapsamında müzede düzenlenen etkinlikte, Şereflikoçhisar ilçesindeki okullardan gelen 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.
 
Programda, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Eğitim Birimi Etkinlikleri Görevlisi Asuman Alpagut, müze etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik yapılan faaliyetleri anlattı.
 
Öğrencilerle müzeyi gezen Selçuk ve Ersoy, etkinlik sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Selçuk, telafi eğitim programının, ülke genelinde tüm hızıyla devam ettiğini belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan iş birliği çerçevesinde, öğrencilerin müzeleri ziyaret ettiğini söyledi.
 
Bu faaliyetin bir deneyim ve uygulama çalışması olduğuna işaret eden Selçuk, "200 binden fazla öğretmenimiz, Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla müze eğitimi aldı." bilgisini paylaştı.
 
"Bütün illerdeki müzelerimizde bu faaliyetler yürüyor"
Selçuk, müze eğitimi alan öğretmenlerin, telafi eğitimi programındaki faaliyetleri yürüttüğünü bildirerek şunları kaydetti: "Sayın Bakanımızın destekleriyle bütün il ve ilçelerdeki müzelerimizde bu faaliyetler yürüyor. Aslında bu faaliyet bir taraftan da çocuklarımızın sosyal bilgiler dersinde ve diğer derslerde öğrendikleri kazanımlarla doğrudan doğruya ilgili. Burada oluşturulan heyecanla çocuklarımızın bu kültürü içselleştirmelerini ve ileriye yönelik olarak kendilerini geliştirmelerini bekliyoruz."
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da iki bakanlığın özellikle turizm ve müze faaliyetleri alanında verimli çalışmalar yaptığını söyledi. Ersoy, "Telafide Ben de Varım" programındaki çalışmalarda yer aldıkları için gurur duyduklarını vurguladı.
 
Selçuk ve Ersoy, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
 
Yaz dönemi etkinlikleri 31 Ağustos'a kadar sürecek
"Telafide Ben de Varım" etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle öğrenciler için okur-yazar buluşmaları, söyleşiler, dikiş, rölyef, keçe, ebru, taş boyama, kukla yapımı, Türk el ve süsleme sanatları etkinlikleri düzenleniyor. 
 
Koro çalışmaları, gezici kütüphaneler, film saatleri, mobil müze ve sinema gezileri yapılıyor. Tiyatrolar ise her bölgede ayrı oyunlarla Türkiye turnesinde olmaya devam edecek.  Yaz dönemi etkinlikleri 31 Ağustos'a kadar sürecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.