BAKAN ÖZER, AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI MEYER-LANDRUT'U KABUL ETTİ  
BAKAN ÖZER, AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI MEYER-LANDRUT'U KABUL ETTİ

BAKAN ÖZER, AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI MEYER-LANDRUT'U KABUL ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile beraberindeki heyeti kabul etti.  

Görüşmede, AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde desteklenen projeler ele alındı. 
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kabulde yaptığı konuşmada Avrupa Birliği ile eğitim alanında iş birliğinin uzun yıllardır devam ettiğini hatırlatarak "Karşılıklı öğrenmenin, iyi uygulama ve politikaların, bilgi ve deneyimin paylaşılması çerçevesinde eğitim alanında yapılan iş birliğine büyük önem vermekteyiz. İlerleyen süreçte 'Avrupa Eğitim Alanı ve Sonrası için (2021-2030) Eğitim ve Öğretimde Avrupa İş Birliği Stratejik Çerçevesi' kapsamında iş birliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.
 
IPA kapsamında yürütülen çalışmalara değinen Bakan Özer, "Çok sayıda proje ile temel ve ortaöğretimin tüm düzeylerinde; mesleki eğitimde, hayat boyu öğrenmede eğitim hizmetlerimizin kalitesini artırmaya, eğitime devam oranlarımızı yükseltmeye ve kapsayıcı eğitimi güçlendirmeye çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu. 
 
Gelecek dönemde yapılacak tüm çalışmaların eğitimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi çerçevesinde olacağına vurgu yapan Özer, bu hedef doğrultusunda çalışacaklarını belirtti.
 
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise konuşmasının başında Millî Eğitim Bakanlığı görevine getirilmesi dolayısıyla Bakan Özer'i tebrik etti. Millî Eğitim Bakanlığı görevinin büyük bir sorumluluk getirdiğini dile getiren Meyer-Landrut, söz konusu iş birliklerini sürdürmek istediklerini kaydetti.
 
Eğitime erişim konusunda Türkiye'nin çabalarını takdirle karşıladıklarını belirten Büyükelçi Meyer-Landrut, gerek mesleki eğitim gerekse okul öncesi eğitim konusunda iş birliğine hazır olduklarını söyledi.  
 
Bakanlıkta yapılan toplantıya Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Ortaöğretim Genel Müdürü H. İbrahim Topçu, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü M. Nezir Gül Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.