BAKAN ÖZER, ÇANKIRI İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, ÇANKIRI İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, ÇANKIRI İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere Çankırı'ya gitti. Özer, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada pazar günü LGS kapsamında yapılacak sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Salgın süreci sonrası ilk defa maskesiz olarak sınava girileceğini belirten Özer, öğrencilerin daha rahat ve istedikleri gibi bir sınav süreci geçirmelerini dilediğini ifade etti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çankırı Valiliğini ziyaret ederek Şeref Defteri'ni imzaladı. Sonrasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Özer, Bakanlık olarak tüm çalışma arkadaşlarıyla birlikte sahada olmaya büyük gayret sarf ettiklerini belirtti.
 
Bugün Çankırı'da eğitim alanındaki mevcut durumu değerlendireceklerini, eğitimin kalitesinin artırılması için ihtiyaçları kapsamlı bir şekilde ele alacaklarını söyleyen Özer, sonrasında Çankırı'ya güzel haberler vereceklerini dile getirdi. 
 
Pazar günü LGS kapsamında sınav yapılacağını hatırlatan Özer şunları kaydetti: 
 
"Bu dönem öğrencilerimizin LGS'ye hazırlanmalarıyla ilgili çok kapsamlı destek verdik. Sadece örnek sorularla değil her ay yardımcı kaynaklarda da LGS öğrencilerimize çok daha geniş kapsamlı destek vermeye çalıştık. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 2022-2023 eğitim öğretim yılında yardımcı kaynaklarla ilgili bir açılım yapıyoruz. Artık eğitim öğretim yılı başladığında öğrenciler masalarında sadece ders kitaplarını bulmayacaklar. Aynı zamanda tüm yardımcı kaynakları da inşallah masalarında bulunacak. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerimizin, öğrencilerimizin yanında yer almaya, onların sorunlarını teker teker çözmeye ve çok daha iyi ortamlarda yetişmeleri ve ülkemizin geleceğinin inşasında yer almalarına çaba sarf ediyoruz tüm arkadaşlarımızla birlikte. 
 
Bu vesileyle pazar günü sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diyorum. Ve kovid-19 salgınından sonra ilk defa öğrencilerimiz maskesiz bir şekilde sınava girecekler. İnşallah bu defa maskesiz olduğu için çok daha rahat bir şekilde sınav sürecini geçirecekler. İnşallah diledikleri gibi sınavları geçer, istedikleri okul türlerine yerleşmiş olurlar. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
 
Özer, açıklamasının ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.
 
Çankırı'ya 400 milyon liralık eğitim yatırımı müjdesi
İl eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında Çankırı'ya yapılması kararlaştırılan eğitim yatırımlarına ilişkin bilgi paylaşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mevcut yatırım ve güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi: 
 
"2022 yılı içerisinde Çankırı ilimize 156 milyonluk yatırım planlamışız. Bugünkü il değerlendirme toplantımızda bu 156 milyonluk yatırıma ilave olarak 244 milyonluk yeni yatırım yapma kararı aldık. Dolayısıyla Çankırı'daki Millî Eğitim Bakanlığımızın yatırımlarında 400 milyona çıkartmış bulunuyoruz. Böylece Çankırı ilimizin eğitim yatırımları bütçesini iki katından fazlasına çıkartmış oluyoruz. Ben inanıyorum ki bu işlemler gerçekleşene kadar bu 400 milyonun da çok üzerine çıkacaktır." 
 
Hükûmetin en fazla bütçeyi Millî Eğitim Bakanlığına ayırdığını anımsatan Özer, bu bütçeyi öğrencilerin çok daha güzel ortamlarda eğitim öğretimlerine devam edebilmeleri için realize etmeye çalıştıklarını söyledi. 
 
Çankırı'da en fazla ağırlık verdikleri konunun eğitim binalarının güçlendirme çalışmaları olduğunu dile getiren Bakan Özer, "Şu ana kadar 52 okulumuzun güçlendirilmesini tamamlamışız. 22 okulumuzun güçlendirmesini de bu değerlendirme toplantısında planımıza aldık. İnşallah bir sonraki eğitim öğretim yılında Çankırı'da güçlendirmeye ihtiyacı olan hiçbir okulumuz kalmayacak. Bu çok önemli." diye konuştu. 
 
Özer, ilçelerde planlanan yatırımları da şöyle anlattı:
 
"Atkaracalar ilçesinde 14 derslikli bir anaokulu, ilkokul ve ortaokul yapım kararı verdik. Çankırı ilimizde merkezde ve ilçelerde doğal gaza erişim olup da dönüşümü yapılmayan hiçbir okulumuzu bırakmayacağız. Gerekli ödenekleri gönderdik. Biliyorsunuz okul öncesi eğitime erişimi artırmak için tüm illerimizde bağımsız anaokulları yapmaya ve ana sınıfları açmaya büyük bir gayret sarf ediyoruz. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde projeyi inşallah 2022 yılının sonuna kadar tamamlayacağız. 3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfı açacağız. Bu kapsamda Orta ilçesine 1, Şabanözü ilçesine 1, merkeze 3 yeni bağımsız anaokulu inşallah yapacağız. Bunu da yatırım bütçemize koymuş olduk.
 
Şabanözü ilçemize bir ortaokul yapacağız. Bir de Kurşunlu ilçemize hem anaokulu hem de halk eğitimi merkezi binasının olduğu yeni bir yapıyı inşallah kavuşturmuş olacağız."
 
Bu yatırımların Çankırı'ya hayırlı olmasını dileyen Özer, süreci başarılı şekilde koordine eden tüm yöneticilere teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.