BAKAN ÖZER, İSLAM DÜŞÜNCE ATLASI TANITIM PROGRAMINA KATILDI  
BAKAN ÖZER, İSLAM DÜŞÜNCE ATLASI TANITIM PROGRAMINA KATILDI

BAKAN ÖZER, İSLAM DÜŞÜNCE ATLASI TANITIM PROGRAMINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İlmi Etüdler Derneğinin yürütücülüğünü yaptığı ve Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan İslam Düşünce Atlası'nın tanıtım programına katıldı.

İslam düşünce tarihi araştırmacılarının, tasarım uzmanları, yazılımcılar ve harita mühendislerinin eşlik etmesiyle oluşan ve bir düşünce tarihi yazımı projesi olan İslam Düşünce Atlası'nın tanıtım programı, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tanıtım programında yaptığı konuşmada, söz konusu kitabın bir okuyucusu olarak emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Özer, "Aslında İhsan Fazlıoğlu Hoca'mızın bir okuyucusuyum. İslam düşünce tarihiyle ilgili, bilim tarihiyle ilgili, felsefe tarihiyle ilgili yazmış olduğu şeylerden geçmişimizin izlerini günümüze taşıyarak yeniden yorumlayabilme, yeni açılımlarla günümüze taşınan sadece tarihsel, statik bir duruş olarak değil, günümüze karşılık geldiği şeyleri aramada benim en önemli tutamağım İhsan Fazlıoğlu Hoca'mız oldu." diye konuştu.
 
Kültürel kodlarla temas etmek istiyorsak eğitimle temas etmemiz lazım
Eğitim alanında gelinen sürece işaret eden Özer, Millî Eğitim Bakanlığında son yirmi yılda yapılanların çok kıymetli olduğunu ifade etti. Özer, "Eğer kültürel kodlarla temas etmek istiyorsak, onları tekrar yorumlamak istiyorsak eğitimle temas etmemiz lazım. Onun da en önemli yollarından biri, okullaşma oranları. Eğitimle genç çağ nüfusumuzun ne kadar temas ettiğidir." dedi.
 
2000'li yılların başında ilkokul hariç, eğitimin tüm kademelerindeki okullaşma oranlarının yüzde ellinin altında kaldığını anımsatan Özer; o yıllarda beş yaşta yüzde 11, ortaöğretimde yüzde 44, yüksek öğretimde net okullaşma oranının yüzde 14 olduğunu vurguladı. Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Yani o dönem başörtüsü yasağı var, katsayı uygulamaları var, eğitim önünde dünya kadar antidemokratik uygulamalar, toplumsal değerlere, toplumsal taleplere duyarsız olan bir süreç var. Eğitim sistemimizde daha yeni yeni okullaşma oranları yüzde 95'leriın üzerine gidiyor. Tüm yasaklar, antidemokratik uygulamalar ilk kez kaldırılıyor."
 
Konuşmasının sonunda projede emeği geçenlere şükranlarını sunan Özer, gönül coğrafyasının tekrar ayağa kalkmasını diledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.