BAKAN SELÇUK, AZERBAYCAN'DA ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ  
BAKAN SELÇUK, AZERBAYCAN'DA ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

BAKAN SELÇUK, AZERBAYCAN'DA ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, temaslarda bulunduğu Azerbaycan'da merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti.

Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev ile Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın eşlik ettiği Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk olarak Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ederek çelenk bıraktı.
 
Bakan Selçuk, 20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hiyabanı'nda Ebedî Ateş Anıtı'na ve Bakü Türk Şehitliği'ne çelenk sundu.
 
Azerbaycan ve Türkiye'nin "iki devlet, bir millet" sözüne sadakatle bağlı olduğunu gösteren en önemli sembollerden olan Bakü Türk Şehitliği'ni Millî Eğitim Bakanı olarak ikinci kez ziyaret etme onuruna eriştiği için mutluluk duyduğunu belirten Selçuk, anı defterine şunları yazdı:
 
"Anadolu'dan Kerkük'e kadar İslam dünyasının dört bir yanından gelerek Kafkas İslam Ordusu bayrağı altında Bakü'nün savunması için şehit olan Mehmetçiklerin ebedî istirahatgâhı olan bu abide, iki kardeş ülkenin her zaman tereddütsüz birbirlerinin yanında olacağının somut bir nişanesidir. Geçmişte ortak değerleri savunma uğruna şehadet mertebesine ulaşan vatan evlatlarınınvarlığını temsil eden bu anıtı inşa ederek Türkiye'ye karşı gösterdikleri vefa ve hassasiyet için Azerbaycanlı kardeşlerimize teşekkür ederim. Bu vesileyle tüm Kafkas İslam Ordusu'nu rahmet ve minnetle anıyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.