BİLSEM'LER TARAFINDAN ÜRETİLEN 27 ÜRÜN, TÜRKİYE GİRİŞİMCİLİK BULUŞMASI'NDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ  
BİLSEM'LER TARAFINDAN ÜRETİLEN 27 ÜRÜN, TÜRKİYE GİRİŞİMCİLİK BULUŞMASI'NDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

BİLSEM'LER TARAFINDAN ÜRETİLEN 27 ÜRÜN, TÜRKİYE GİRİŞİMCİLİK BULUŞMASI'NDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türkiye'nin millî teknoloji hamlesine katkıda bulunmayı hedefleyen BİLSEM'ler tarafından geliştirilen 27 ürün, Türkiye Girişimcilik Buluşması'nda büyük beğeni kazandı.  Öğrenci ve öğretmenlerin geliştirdiği 3 ürüne girişimciler tarafından destek verilerek katmadeğere dönüştürülmek üzere  prensipte anlaşıldı.

Ülkemizin kritik teknolojileri millî olarak geliştirebilmesi, yüksek teknoloji alanlarında rekabetçi ürün ortaya çıkarabilmesi için yaptığı millî teknoloji hamlesinde bilim ve sanat merkezleri de (BİLSEM) üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye devam ediyor. 
 
2021 yılında 11 patent, 24 faydalı model, 1058 tasarım ve 8 marka ile tescil alan BİLSEM'lerin 27 ürünü, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 3-4 Kasım 2021'de Konya'da gerçekleştirilen Türkiye Girişimcilik Buluşması'nda sergilendi. 
 
Türkiye Girişimcilik Buluşması'na 18 yaş altı tek kurum olarak katılan Millî Eğitim Bakanlığının bilim ve sanat merkezlerinin prototiplerini ürettiği Kovid-19 hastalarına müdahalede hekimlerin enfekte olmalarını engelleyerek güvenli entübasyon sağlayan video laringoskop cihazı, giyilebilir darbe sensörü, sürücü emniyet gözlüğü, su altı analiz kiti gibi birbirinden farklı çalışmalar görücüye çıktı.
 
Fikir ve projeleri yatırımcılarla bir araya getirerek ticarileşmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan zirvede, 27 ürün için hazırlanan fizibilite çalışması, prototip üretimi, ürün analizi ve stant ve sunum dosyaları girişimcilerin büyük beğenisini kazandı.  
 
Sergilenen projelerin 3'üne girişimciler tarafından destek verilerek katmadeğere dönüştürülmek üzere  prensipte anlaşıldı.
 
Ayrıca fuar kurulunca seçilen 100 projenin içinde 10 proje bilim ve sanat merkezlerince hazırlandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.