DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN NİTELİKLİ ELEMANLARI BU OKULDAN YETİŞİYOR  
DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN NİTELİKLİ ELEMANLARI BU OKULDAN YETİŞİYOR

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN NİTELİKLİ ELEMANLARI BU OKULDAN YETİŞİYOR

Mersin'de denizcilik lisesi öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerle geleceğin gemicileri olma yolunda ilerliyor.

Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler, mezun olduktan sonra denizcilik sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılıyor.
 
Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün belirlediği standartlara göre hazırlanan teknik donanımlara sahip okulda deniz ve gemicilik alanındaki birçok bilgiye hem teorik hem de uygulamalı olarak kolaylıkla ulaşan öğrenciler, Mersin Deniz Ticaret Odasının desteğiyle de birçok firmada staj yapma imkânı yakalıyor.
 
Öğrenciler, gelecekte sektörde kritik noktalarda alacakları görevlere hazırlanmak için okulda bulunan uygulama atölyelerinde gemi makineleri ve güverte hakkında bilgileri alanında uzman öğretmenlerle deneyimliyor. 
 
Okuldan mezun olduktan sonra iş hayatına giren öğrenciler gemilerde kaptan yardımcısı ve mühendis yardımcısı olabiliyor ya da diğer alanlarda görev alıyorlar.
 
Öğrenciler, gemi makineleri ve güverte işletmeleri dallarının bulunduğunu okulda geminin çalışır ve işler tutulması, geminin sevk ve idaresiyle ilgili eğitimler alıyor. Kendisine ait iki eğitim gemisi bulunan lisedeki öğrencilerin açık denizde seyir yapma imkânı da var.
 
Öğrenciler okullarından memnun
Mezun olduktan sonra hemen iş bulmanın avantaj olduğunu dile getiren okulun öğrencilerinden Cennet Bayram, "İyi bir eğitim alıyoruz. Uygulamalı eğitimle bilgilerimiz daha kalıcı hâle geliyor. Hemen iş sahibi olacağımız için mutluyuz. Öyle bir endişemiz yok. Ben üniversite eğitimini de aldıktan sonra kaptan olmayı düşünüyorum. Sadece erkeklere yönelik bir lise değil. Kızlar yapamaz gibi bir düşünce olmasın." diye konuştu.
 
Devran Koç da denize ve disipline olan ilgisinden dolayı bu liseyi seçtiğini, okuldaki uygulamalı eğitimlerin kendilerine büyük katkı sağladığını aktardı.
 
Eralp Erenmemişoğlu ise lise eğitimi sonrası üniversitede de bölümü üzerine okuyacağını dile getirerek "Üniversiteye gitmeden iş yapmak isteyenler için buradaki eğitimler çok uygun. Burada görülen eğitim sayesinde direkt iş sahibi olabilirsiniz. Gemide olan tüm makineler, gemi motoru da dâhil burada var. Bunları görüyoruz, çalıştırıyoruz." ifadesini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.