ELİF İLE ALP YAZ TATİLİNDE DE ÇOCUKLARLA BİRLİKTE "PİKNİK HAZIRLIĞI"  
ELİF İLE ALP YAZ TATİLİNDE DE ÇOCUKLARLA BİRLİKTE

ELİF İLE ALP YAZ TATİLİNDE DE ÇOCUKLARLA BİRLİKTE "PİKNİK HAZIRLIĞI"

Çocukların, küresel salgın dönemindeki koşullara uyumlarını kolaylaştırmak ve duygularını ifade etmelerine yardımcı olmak amacıyla yayın hayatına merhaba diyen "Elif ile Alp", yaz tatilinde de çocuklarla buluşmaya devam edecek. Evde geçen günlerde birbirinden renkli etkinliklerle, ebeveynlerin çocuklarla iletişim kurmasına yardımcı olan "Elif ile Alp", bu kez doğaya kapılarını açmaya hazırlanıyor ve çocukları pikniğe davet ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan "Psikoeğitsel Etkinlikler Serisi"nin üçüncü bölümü, e-kitap olarak çocuklar ve ebeveynler için sayfalarını araladı.
 
Yaz tatili boyunca çocuklara eğlenerek, tasarlayarak, sorun çözerek öğrenecekleri ve keyifle vakit geçirecekleri pek çok içerik sunacaklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ebeveynlerin de iş birliği ve desteğiyle çocukların eğlenceye doyacakları bir tatil ortamı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Bakan Selçuk, psikoeğitsel destek serisindeki bu çalışmayla, küresel salgın dönemindeki kontrollü normalleşme sürecinde çocukların, güçlü yanlarını fark etmelerine ve geleceğe yönelik olumlu bakış açısı kazanmalarına destek olmayı amaçladıklarını ifade etti.
 
Kitapçıkta, hikâye içine yerleştirilmiş ve ebeveynlerin çocuklarıyla uygulayabileceği interaktif etkinlikler bulunuyor. Ayrıca hikâye okuma ve etkinlik uygulamaları esnasında anne babaların çocuklarıyla birlikte çalışmalarına, onlarla daha sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olması hedefleniyor.
 
Kahramanlarımız; "Piknik Oyunu, Ev Oyunu, El Kuralları, Yüz Kuralları, Adım Kuralları, Seviyor, Sevmiyor, Neler Yaptım, Nasıl Güçlendim? Destek Sandığı, Kendi Maskeni Kendin Tasarla ve Üç Dilek Tut" gibi etkinliklerle çocuklarla buluşuyor.
 
Elif ile Alp, "Piknik Hazırlığı" etkinlik kitabına, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesi "org.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabiliniyor.
 
Elif ile Alp "Piknik Hazırlığı" kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.