EVLİYA ÇELEBİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI'NDAN 800 ÖĞRENCİ YARARLANACAK  
EVLİYA ÇELEBİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI'NDAN 800 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

EVLİYA ÇELEBİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI'NDAN 800 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı'ndan 800 öğrenci yararlanacak. Programın başvuru sonuçları 25 Mart'ta açıklanacak.

3 bin 343 öğrencinin başvuru yaptığı Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı için başvuru süreci tamamlandı. Sonuçlar 25 Mart'ta açıklanacak. 
 
Öğrencilere eşlik etmek ve faaliyetlere katılmak için programa 558 yönetici ve öğretmen de başvuruda bulundu. Aynı branştan 204 öğretmen, gittikleri okulda derse girmek ve zümre çalışmalarına katılmak istediğini ifade etti. 
 
Evliya Çelebi Değişim Programı'yla eğitim sisteminin hedefi olan aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim bireylerin yetiştirilmesi, öğrencilerin Türkiye'nin tarihî ve kültürel zenginliklerinin farkına varması ve millî, manevi, insani değerlerle kuşanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. 
 
Seyyah Evliya Çelebi'nin adı verilen programla öğrenciler, eğitim öğretime devam ederken farklı yöreleri sosyokültürel açıdan tanıyacak, tarihî ve kültürel miras bilinci kazanacak, aynı zamanda sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılacak. 
 
Programda, Türk edebiyat tarihine geçmiş Sezai Karakoç'un eserleri ve bu eserlere yönelik kitap, makale, inceleme yazılarının okunacak, belgeseller izlenerek müzakere gibi eserlerin izlenip fikir alışverişinde bulunulacak.
 
Programa katılan öğrenciler; proje süresince edindikleri bilgi, beceri ve kazanımlarını, Evliya Çelebi Öğrenci Seyahatnamesi'ne yazacaklar.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.