KONYA'DA METİN KIRATLI ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULUNUN AÇILIŞI YAPILDI  
KONYA'DA METİN KIRATLI ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULUNUN AÇILIŞI YAPILDI

KONYA'DA METİN KIRATLI ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULUNUN AÇILIŞI YAPILDI

Konya'nın Ereğli ilçesinde Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ve Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy'un da katıldığı Metin Kıratlı Özel Eğitim Meslek Okulunun açılışı gerçekleştirildi.


Adının verildiği özel eğitim meslek okulunun açılış törenine katılan Kıratlı, burada yaptığı konuşmada bir eğitim kurumunun açılışını gerçekleştirmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Memleketinde adının verildiği eğitim kurumunun açılışının ise gurur verici olduğunu belirten Kıratlı, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sanayisi, ticareti ve ekonomisi canlandı. Bu anlamda yeni meslek mensuplarına ve kalifiye elemanlara ihtiyacımız oldu ancak 1997 ve sonrasındaki 28 Şubat hamleleriyle 'İmam hatip liselerinin önünü kapatalım.' derken bütün meslek okullarının ve liselerinin önleri kapatıldı. Şu anda ciddi anlamda kalifiye eleman sıkıntısı çeken bir ülke hâline geldik. 1997 sonlarında yüzde 48'lere ulaşan meslek okulları sayımız ciddi oranda düştü. Bu anlamda buranın meslek okulu olarak açılması da önemli ve anlamlıdır."

Okulun hayırlı olmasını dileyen Kıratlı, okulu ilçeye kazandıran iş insanı Özgür Halaç'a ve yatırımda emeği geçenlere teşekkür etti.

189 özel eğitim meslek okulu eğitime devam ediyor

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy ise özel eğitim alanında çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Türkiye'de 1523 özel eğitim okulunun bulunduğuna dikkati çeken Şensoy, "Bunlardan 189'u özel eğitim meslek okulu olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Eğitimde fırsat eşitliği, Bakanlığımızın temel ilkelerinden biridir. Bu ilke doğrultusunda çalışan Bakanlığımız, farklı yetersizlik türüne sahip tüm öğrencilerin bilgiye ve eğitim ortamlarına erişimini artırmaya yönelik çalışmalarını yoğun olarak sürdürmektedir." diye konuştu.

Şensoy, açılışı yapılan Metin Kıratlı Özel Eğitim Meslek Okulunun bu yıl eğitim öğretim faaliyetlerine başladığına işaret ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Okulumuz 3 katlı ve 12 dersliklidir. Okulumuzda meslek edinme atölyeleri, öğrencilerimize mesleki bilgi ve beceri eğitimine yönelik davranışlar kazandırılmaya çalışılmaktadır. Aynı zamanda ahşap teknolojileri, el sanatları, giyim ve matbaa atölyeleri Bakanlığımızca standart hâle getirildi. Özel eğitim, yerel yönetimlerce ve hayırsever vatandaşların desteğiyle gün geçtikçe güçlenmektedir."

Törende Kıratlı ve Şensoy, İtalya'da düzenlenen 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunlarında ikinci olan Basketbol Millî Takımı sporcularıyla kupa kaldırdı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, açılışını gerçekleştirdikleri okulu gezdi.

Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, öğrenciler ve davetliler katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.