MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURUMLARI, SALGINLA MÜCADELEDE ÜRETİM ÜSSÜ OLDU  
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURUMLARI, SALGINLA MÜCADELEDE ÜRETİM ÜSSÜ OLDU

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURUMLARI, SALGINLA MÜCADELEDE ÜRETİM ÜSSÜ OLDU

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Avrupa Birliği tarafından KfW aracılığıyla finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsamında yenilenen elektrik-elektronik teknolojisi alanı atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi. Mesleki eğitimin artan cazibesi ve öğrenci kalitesiyle birçok alanda toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yapıya kavuşturulduğunu belirten Özer, " Mesleki ve teknik eğitim kurumları, salgınla mücadelede üretim üssü oldu." dedi.

Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Avrupa Birliği tarafından KfW aracılığıyla finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsamında yenilenen elektrik-elektronik teknolojisi alanı atölyelerinin açılışını yapıldı.
 
Açılışta konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer; mesleki ve teknik eğitim kurumlarının, üretim ve uyum potansiyellerinden yararlanarak toplumun salgın günlerindeki taleplerini karşılamada çok büyük katkılar sağladığını vurguladı.
 
Mesleki eğitim kurumlarının, salgın başlar başlamaz önemli bir refleks gösterdiğini belirten Özer, şu değerlendirmelerde bulundu: "Eğitim kurumlarımız, toplumun ihtiyaçlarının eğitim kurumlarında gerçekleştirilen üretimlerle karşılanması yönünde büyük katkı sağlamışlardır. Hızla harekete geçen mesleki ve teknik eğitim kurumlarımız; temizlik malzemesi, maske, dezenfektan, yüz koruyucu siperlik, tek kullanımlık önlük, maske makinesi ve solunum cihazı gibi bu süreçte talep edilen ürünlerin üretimine odaklandı. Salgın sürecinde meslek liselerinde yapılan üretim, okullara olan ilgiyi de artırdı. Mesleki eğitim, artan cazibesi ve öğrenci kalitesiyle de birçok alanda toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yapıya kavuşturuldu. Mesleki ve teknik eğitim kurumları salgınla mücadelede üretim üssü oldu. Okulda üretimin sanayi ile buluşması açısından Bursa da bizlerin çok önemsediği illerimizin başında gelmekte. Sanayi kenti olan şehrimizin mesleki eğitim ile güçlü birlikteliği, ülkemiz için de kritik öneme sahip. Burada yapılan çalışmaları memnuniyetle gözlemliyorum. Bursa'yı bu noktadan daha da ileriye taşımak için tüm kurumlarımızla seferber olacağız. Mesleki eğitim, gücünü bu işlevsellikten alacaktır. Döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesi, iki yıldır artırılmaya devam ediyor. Son iki yılda öğrencilerin üretimden aldıkları pay yüzde 115, öğretmenlerin üretimden aldıkları pay yüzde 139 arttı."
 
SEUP'un, Türkiye'de misafir edilen öğrencilerin uyumu için de önemli olduğuna değinen Özer, projenin aynı zamanda okul ve sektörün eş güdümlü çalışmasına alan açacağını sözlerine ekledi.
 
Bakan Yardımcısı Özer, Bursa'daki çalışmalar için İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger başta olmak üzere emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
 
Özer Bursa'da TOGG için teknik eleman yetiştirecek liseyi ziyaret etti
Özer, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubunca (TOGG) Gemlik ilçesinde yapımı sürdürülen fabrikada elektrikli otomobil üretiminde görev alacak teknik elemanların yetiştirileceği Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.
 
Okul yöneticilerinden bilgi alan Özer, OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu ve Genel Sekreter Mümin Karacakayalılar ile görüştü.
 
Özer, ziyarette yaptığı konuşmada sektörün mesleki eğitime verdiği desteğin önemli olduğuna dikkati çekerek bundan dolayı OİB ailesine teşekkür etti.
 
Mesleki ve teknik eğitimin, ülkelerin ekonomik kalkınmasındaki önemi dolayısıyla küresel ölçekte bir eğitim alanı olduğuna değinen Özer, ülkelerin mesleki ve teknik eğitimlerini, ekonomilerinin mevcut durumuna ve yönelimlerine göre yeniden organize ettiğini, gözden geçirdiğini ve dönüştürdüğünü belirtti.
 
Her ülkenin mesleki ve teknik eğitiminin kendi coğrafyasının gerçeklerini yansıttığını vurgulayan Özer, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye, güçlendirilmiş mesleki eğitimle neler başarabileceğini biliyor ve buna göre hareket ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu, ülke gerçeklerine uygun olarak mesleki ve teknik eğitime de yeni bir yol haritası sunuyor. Yeni yol haritası, sektöre duyarlı ve kendisini ülke önceliklerine göre sürekli güncelleyen dinamik bir mesleki eğitim yapısını öngörüyor. Bizim katma değeri yüksek ürünleri elde edecek hâle gelmemiz lazım. İhracatın lokomotifi olan otomotiv sektöründe istihdam garantili eğitim veren proje okullar arasına dahil edilen Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tüm öğrencilerini bu yıl ilk defa merkezî sınavla aldı. Okul bünyesinde açılan ve ülke genelinde bir ilk olan elektrikli araçlar dalında Türkiye'nin Otomobili'nin üretiminde ihtiyaç duyulacak teknik elemanlar yetişecek. Aynı zamanda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü AR-GE Merkezleri bünyesinde de yer alan okulumuzda, bilişimden metale tüm alanlarda yenilikçi fikirler doğrultusunda ürün geliştirme çalışmalarının başladığını görüyoruz. Bu heyecan, bizleri daha da heyecanlandırıyor. Katkı sunan tüm paydaşlarımıza, emek veren tüm yönetici ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'de nitelikli iş gücünü artırarak ekonomiyi ve sosyal kalkınmayı desteklemek istiyoruz. İnanıyorum ki mesleki eğitim Bursa ile ayaklanacak."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.