MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURUMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI  
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURUMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURUMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı 3 bin 424 kurumun açık bilgilerine daha hızlı ulaşılması için karekod uygulaması yapıldı.


Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olan 3 bin 424 kurumun açık bilgilerine daha kolay erişilmesi amacıyla karekod uygulamasına başlandı. Karekod uygulaması, kurumlara kayıt yaptırmak isteyenlerin ve kurumlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin emek ve zaman harcamasını en aza indirmeye yardımcı oluyor.

 

Kurumların bina girişlerinde o kuruma ait oluşturulan karekodlar, herhangi bir mobil cihaz aracılığıyla okutularak detaylı bilgilere ulaşılmasını sağlıyor.

 

Mobil cihaz aracılığıyla karekod okutularak kuruma ait "kurum adı", "kurum türü", "öğrenim türü", "telefon numarası", "internet sayfası",  "e-posta", "okul müdürünün adı soyadı", "pansiyon var/yok" "okulda bulunan alan ve dallar" ve "alan tanıtımlarının görüntülenmesi" gibi birçok bilgi internet üzerinden birkaç saniye içerisinde görüntülenebiliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.