"SAAT 10'DA TÜM TÜRKİYE BAYRAK TÖRENİNDE BULUŞTU"  

"SAAT 10'DA TÜM TÜRKİYE BAYRAK TÖRENİNDE BULUŞTU"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Okul bahçelerindeki bayrak törenlerimizi özledik. Pazartesi sabahı pencerelerden, balkonlardan, TRT EBA ekranlarında sizleri okul bahçelerinde yapılan bayrak törenimize eşlik etmeye bekliyoruz." çağrısıyla tüm okul bahçelerinde saat 10.00'da bayrak töreni yapıldı. Bakan Selçuk da mesai arkadaşlarıyla Bakanlık bahçesindeki törene katılarak İstiklal Marşı'nı okudu.

11 Ocak Pazartesi sabahı saat 10.00'da, 81 ildeki tüm okul bahçelerinde, okul yöneticileri ve diğer görevli personelin katılımıyla bayrak töreni yapıldı. Öğrenciler ve aileler, törene evlerinden, balkonlarından, pencerelerinden ve TRT EBA televizyonu kanallarından eşlik ederek İstiklal Marşı'nı okudu. 
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve bakanlık bürokratları, Millî Eğitim Bakanlığının bahçesinde, saat 10.00'da yapılan bayrak töreninde İstiklal Marşı'nı okudu.
 
Selçuk, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin hayatında çok özel hatıraları olan bu törenlerin salgın şartları nedeniyle yüz yüze gerçekleştirilmesi konusunda bazı kısıtlamalar yaşandığını anımsattı.
 
Bu dönemde İstiklal Marşı'nı sadece TRT EBA ekranlarında, televizyonlarda ve canlı derslerde çocuklarla okuduklarını belirten Selçuk, şunları söyledi: "Kabulünün 100. yılında daha yüksek bir farkındalıkla İstiklal Marşı'mızı yüz yüze beraber okuyalım istedik. Türkiye'nin her bir yönünden on binlerce okulumuzda bugün İstiklal Marşı'mız okundu. İnanıyorum ki balkon ve sokaklardan esnafımız, çalışanlarımız, insanlarımız eşlik ettiler. Bu faaliyetle marşımızın okunuşuyla ilgili çocuklarımız ve öğretmenlerimizde başka bir farkındalığı da gündeme getirmiş olduk. Tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin İstiklal Marşı'nı okurken duydukları heyecanı paylaşıyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.