SAKARYA'DA KÜÇÜK ÇİFTÇİLER İŞ BAŞINDA  
SAKARYA'DA KÜÇÜK ÇİFTÇİLER İŞ BAŞINDA

SAKARYA'DA KÜÇÜK ÇİFTÇİLER İŞ BAŞINDA

Sakarya'da okullarının yakınındaki uygulama bahçesinde çiftçilik mesleğinin tüm aşamalarını yaparak yaşayarak öğrenen küçük öğrenciler yetiştirdikleri sebzeleri toplamanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki Bekir Sıtkı Durgun İlkokulunda eğitim gören öğrenciler, oluşturulan Tarım Atölyesinde çiftçilik yapıyorlar.
 
Proje kapsamında minik öğrenciler okullarına yakın bir alanda bulunan Mısır Araştırma Müdürlüğünde kendilerine ayrılan bahçede çiftçilik mesleğinin tüm aşamalarını öğreniyorlar.
 
Tohumdan ürüne tarım serüvenini bizzat yaşayarak öğrenen küçük çiftçiler ziraat mühendislerinin ve öğretmenlerinin öncülüğünde seralarda çimlendirdikleri tohumları önce fidana dönüştürüyor daha sonra fidanları uygulama bahçesinde toprakla buluşturuyorlar. 
 
Toprağa ektikleri fidanların büyümesini heyecanla takip eden küçük çiftçiler mevsim şartlarına göre bahçede yetiştirdikleri marul, yeşil soğan, domates, biber, patlıcan, fasulye ve patatesleri sevinçle topluyorlar.
 
Tasarım Beceri Atölyeleri kapsamında yürütülen Tarım Atölyesi çalışmalarında eğlenerek öğrenme imkanı bulan öğrencilerin bu sayede okullarını çok sevdiği, derslerinde de daha başarılı olduklarını belirtiyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.