YILIN İLK 9 AYINDA MESLEK LİSELERİNİN EKONOMİYE KATKISI, 418 MİLYON LİRAYA ULAŞTI  
YILIN İLK 9 AYINDA MESLEK LİSELERİNİN EKONOMİYE KATKISI, 418 MİLYON LİRAYA ULAŞTI

YILIN İLK 9 AYINDA MESLEK LİSELERİNİN EKONOMİYE KATKISI, 418 MİLYON LİRAYA ULAŞTI

Eğitim alanında yaşanan paradigma değişimiyle güçlenen meslek liseleri, Türkiye ekonomisine de güç katıyor. Öğrenci becerilerinin artması için büyük öneme sahip olan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesi, her geçen gün artıyor. 2021 yılı başından Eylül ayı sonuna kadar meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 50 artarak 418 milyon 591 bin liraya ulaştı.


Mesleki eğitimin yaşanan paradigma değişimi, geliştirilen projeler ve yapılan yatırımlarla yeniden Türkiye'nin umudu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dönüşümün üretime de doğrudan yansıdığını belirtti.

2020 yılında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelirin son iki yılda yüzde 100 artarak 503 milyon 197 bin 847 liraya ulaştığını hatırlatan Özer, şunları söyledi:

"Salgın sürecinde uzun süre yüz yüze eğitim yapılmamasına karşın 2021 yılında da artış sürüyor. Bu yılın ilk 9 ayında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artarak 418 milyon 591 bin liraya ulaştı.

2021 yılında daha büyük bir artış hedeflediklerini dile getiren Özer, sürecin planlandığı gibi ilerlediğini aktardı. Özer, üretim portföyünde ciddi değişiklik yapıldığını belirterek şöyle dedi:

"Artan üretim kapasitesini 2021 yılında mesleki eğitimin kalitesini doğrudan etkileyen atölye altyapımızı güçlendirmek üzere yönlendirdik. Mesleki eğitimde kullandığımız atölye deney setlerini ve tasarım beceri atölyelerinde ihtiyaç duyulan ders ve diğer sınıf araç gereçlerini artık meslek liselerimizde üretiyoruz." 

En Fazla Gelir İstanbul, Ankara ve İzmir'den

2021 yılının ilk dokuz ayında üretimden en fazla gelir sağlayan ilk üç ilin geçen ay da olduğu gibi yine İstanbul, Ankara ve İzmir olduğunu belirten Özer, bu dönemde mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının üretimlerinden İstanbul'da 53 milyon 686 bin, Ankara'da 40 milyon 720 bin ve İzmir'de 22 milyon 353 bin liralık gelir elde edildiğini kaydetti.

İstanbul Büyükçekmece Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği kaptırmadı 

Okullar bazında yapılan üretim sırlamasında, 10 milyon 889 bin lira üretimle İstanbul Büyükçekmece Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olurken Gaziantep Şahinbey Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 milyon 479 bin liralık üretimle ikinci, Şanlıurfa Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 milyon 309 bin liralık üretimle üçüncü oldu.

Bakan Mahmut Özer, 2021'de bu süreci başarıyla yürüten Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne, tüm il müdürlerine, okul yöneticilerine öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.