BAKAN YARDIMCISI SAFRAN, MERSİN'DE HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ  
BAKAN YARDIMCISI SAFRAN, MERSİN'DE HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN YARDIMCISI SAFRAN, MERSİN'DE HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran,  Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla Mersin'de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Program kapsamında, çevrim içi düzenlenen  Hayat Boyu Öğrenme Haftası açılışını gerçekleştiren Bakan Safran, hayat boyu öğrenmenin çok önemli olduğunu, bu tür faaliyetlerin bütün ülkede gelişmesi gerektiğini ve bu konuda Bakanlık olarak büyük bir gayret gösterdiklerini belirterek "Eğitim ve öğrenme açığı bir şekilde telafi edilebilir ama kaybedeceğimiz insanı geri getirmemiz mümkün değil. Bu anlayışla kararlar aldık." dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası münasebetiyle temaslarda bulunmak üzere Mersin'e giden Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, illerin çevrim içi katılımıyla Hayat Boyu Öğrenme Haftası açılışını gerçekleştirdi. 
 
Tüm dünyanın Kovid-19'la mücadele ettiğini söyleyen Safran, Bakanlık olarak bu süreçte bazı kararlar aldıklarını anımsatarak konuşmasına şöyle devam etti: "Bütün veliler ve öğrenciler şunu bilsin ki Kovid-19'la ilgili kararlarda Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz hep insan sağlığını merkeze alan yönetim anlayışı sergiledik. Eğitim ve öğrenme açığı bir şekilde telafi edilebilir ama kaybedeceğimiz insanı geri getirmemiz mümkün değil. Bu anlayışla kararlar aldık. Belki bu kararların arkasını çok irdelemeyen, analitik düşünemeyen insanlar için ters gelmiş olabilir ama önceliğimiz hep insan kaynaklıydı. Allah'ın izniyle bu salgın ülkemizden de dünyadan da bir an önce defedilir ve insanoğlu normal hayatına, eğitim öğretim normale, çocuklarımız öğretmenlerine, öğretmenlerimiz çocuklarına kavuşur. Tüm dileğimiz bu. Bakanlık olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz."
 
Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın bundan sonra Türkiye'de her yıl kutlanacağını belirten Safran, "Okul dışında kalan, okuldan mezun olan veya okul imkânı bulamayan tüm yetişkinlerimize Bakanlığımızın çatısı altında her türlü eğitim veriliyor. Pandemi döneminde bizim bu kurumlarımızda yüzbinlerce maske üretildi. Buralarda yabancı dil eğitimleri, Türkçe okuma-yazma dersleri veriyoruz. Hayat boyu öğrenmenin çok önemli olduğunu, bu tür faaliyetlerin bütün ülkede gelişmesi gerektiğini ve bu konuda elimizden gelen tüm gayreti gösterdiğimizi özellikle bilmenizi istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Mersin Valisi Ali İhsan Su da Hayat Boyu Öğrenme ile insanları istihdama hazırladıklarını ve programın önemli olduğunu dile getirdi.
 
Konuşmaların ardından diğer illerin çevrim içi katılımıyla Hayat Boyu Öğrenme Haftası açılışı gerçekleştirildi.
 
Buradaki programın ardından İl Millî Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Safran, yetkililerle görüştü.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.