
27 Mayıs 2023 09:02
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında öğrenci ve öğretmenlerin buluş içeren özgün çalışmaları, yeni ürünlerin ve tasarımların fikrî ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve bu konuda okullarda bilinç oluşturulmasına yönelik çalışmaların hız kazandığını kaydetti.
Bakan Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Mesleki eğitimdeki AR-GE çalışmaları ve inovatif yaklaşımlarla sektörle yapılan iş birliği neticesinde meslek liselerimizde patent, faydalı model, marka, tasarım tescili ve ticarileşmesiyle ilgili büyük atılım gerçekleştirildi." dedi.
Patent, faydalı model, marka ve tasarım başvurusu 21 bin 34'e yükseldi
Ülkelerin kalkınmasında patent, faydalı model, marka ve tasarımla ilgili fikrî mülkiyet kültürünün yaygınlaşmasının önemine dikkat çeken Özer, şunlar söyledi: "Patent, faydalı model, marka ve tasarımla ilgili fikrî ve sınai mülkiyet kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze bağlı kurumlar tarafından yapılan başvuru sayısı 21 bin 34'e ulaştı. Tescil sayımız ise 3 bin 96'ya çıkarak büyük bir artış sağlandı. Bu kapsamda 633 patent, 1.150 faydalı model, 17 bin 940 tasarım ve 1.311 marka başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan 27 patent, 60 faydalı model, 2 bin 532 tasarım ve 477 marka olmak üzere 3 bin 96 tescil alındı."
Özer, tescili alınan 184 ürünün de ticarileşmesinin gerçekleştiğini belirterek mesleki ve teknik eğitim kurumlarının döner sermayesine 200 milyonun üzerinde gelir sağlandığını kaydetti.
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, "TASAVVUFİ HAYAT" SERGİSİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü tarafından üretilen eserlerin yer aldığı [...]
10 Mart 2025 15:11
BASIN AÇIKLAMASI
Bir eğitim sendikasının, 10 Mart 2025 tarihinde (bugün) okullarımızda, "Bakanlığımızca hazırlanan müfredat dışında [...]
10 Mart 2025 07:40
BAKAN TEKİN, "MİLLÎ BİR MESELE OLARAK MAARİF MODELİ" BAŞLIKLI YAZI KALEME ALDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Star Gazetesi'nin fikir eki "Açık Görüş" için "Millî Bir Mesele Olarak Maarif Modeli" [...]
08 Mart 2025 15:05
GENÇTEK ZİRVESİ, 8-9 MAYIS'TA ANKARA'DA TEKNOLOJİ TUTKUNLARINI BULUŞTURUYOR
Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda, bilişim teknolojileri alanında kendini geliştirmek, projeler üretmek ve [...]
09 Mart 2025 10:19